Hemlösa Pepparkaksgubbar

Igår köpte jag pepparkaksdeg till ett pepparkakshus. Har aldrig bakat pepparkakshus innan och tyckte det ser så mysigt ut. I en bakbok fanns mallar och det stod även hur mycket deg som skulle krävas. Jag blev därför något frustrerad när jag märkte att degen jag köpt efter bokens anvisningar (plus lite till för säkerhets skull) bara räckte till ett pepparkaksutedass.


Dansa i Neon

Shoppade julklappar i K-stad idag. Det är så mycket lättare att hitta presenter till syskonen sedan de också började med warhammer. Köpte även  julklappar till mig själv, en stor mysig schal och Torsten Flinks skiva "Vildvuxna Rosor". Hans och Ola Salos version av "dansa i neon" är verkligen... speciell. 

När jag kom hem målade jag lite(efter först ha brottats med det uppfällbara stafflit) och åt citron- och kaktussorbet.


Snäckan och lov

Igår gjorde jag äntligen färdig min jättesnäcka i lera! Efter en termins arbete.
Nu ska den torkas innan den åker in i ugnen. Måste erkänna att jag är lite stolt.


image2



image3


Så var det avslutning idag. Först matteprov, alla tyckte vi hade så elak mattelärare, men vi valde själva att flytta fram det till idag. Sen eldade vi våra hemmagjorda tomtebloss med varierat resultat och sist var det konsert med Lukas Wägbo. Efter stack jag och några till ner till Catrins och käkade (kinan var fullbokad).

Kyrkan, Gånglåt från Vägsele och Sista luciatåget

I fredags gick vi luciatåg med ungdomskören och den stora kyrkokören i Kyrkhults kyrka. Stora kören sjöng med oss och sedan själva. De sjöng jättefint!

Igår var det konsert med musikskolan i Kyrkhults kyrka(det också).

Idag var sista luciatåget för iår. Man är lite trött på julsånger, men det är ändå tråkigt att det är slut.

Luciatåg x7

Gårdagens kommentar kom från Pavel, sångaren i ett av bandet igår som jag inte kommer ihåg namnet på. Eftersom det var Lusse Rock frågade bandansvarige Pavel om han möjligtvis ville ha luciakrona när han uppträdde. Pavel svarade med allvarlig min: "Ja, om jag får vara naken".

Klockan ringde halv sex. Först fyra luciatåg med kören. Det sista slutade ungefär kvart i ett och klockan ett skullle jag vara i Kyrkhult för nästa luciatåg. Jag har nog någon genetisk spärr mot stress, men då kände jag att det var lite tajt med tiden. Jag kunde ju inte gärna gå av scenen mitt i en föreställning. De två följande framträdandena med nästa luciatåg var på ålderdomshemmet. Jag tror det var uppskattat, i alla fall av dem som höll sig vakna. Sen blev vi bjudna på middag och fick jättefina Orrefors-ljuslyktor av luciakommitéen. Sista för dagen var Maxi. Där gick tåget genom affären och ut framför kassorna där vi sjöng hela programmet. Köerna bara växte då kassörskorna stannade upp för att titta på oss, så efter en stund hade vi mycket publik.


Lusse Rock

Genrep med kören inför lucian imorgon, sedan kransbindning till lucian imorgon. Lusse Rock ikväll. Hoppas Johnny Isaksson kommer ihåg att ta med Emil Jensen-skivan.

Lucia

Vädret har inte varit det bästa idag, jag hade föredragit snö framför regnet. Luciatåget samlades först vid scenen för genomgång och soundcheck vid 14.30. Sedan var det samling kl 17.00 för ombyte och lite mer genomgång. Lucian satt ensam på ett pickup-flak och vi tärnor åkte på ett släp, vinkandes till åskådarna. Det var mycket folk som kommit för att se oss. Det ända jag var nervös för var den slippriga trätrappan upp till scenen, men det gick bra både på upp- och nervägen. Mot slutet kändes det som kransen skulle glida ner, men den satt på plats genom hela programmet. Som lön fick vi Bismarkarmband. Luciatåget var roligt, fast jag är ändå glad att ha det gjort. Nästa vecka är det fler tåg, så det är ändå inte över ännu.

Julstädning

Det börjar närma sig jul och jag tyckte det var dags för lite julstädning. Jag vek kläder till Emil Jensens "mellansnack" som jag lånade av Johnny Isaksson. Rummet är inte färdigt än, men det syns lite skillnad.

Imorgon är det luciatåg. Lucialinnet är nytvättat och struket. Hoppas inte det regnar!


APU, dag 10

Idag var sista dagen på APU:n. Det är jättetråkigt att det redan är slut! Aleksandra  var ledig, så jag var själv kvar. Johnny Isaksson berättade om sina arbetsuppgifter, jag fattar inte hur han hinner med allt, men det verkar vara ett roligt jobb som jag mycket väl hade kunnat tänka mig i framtiden. Vi pratade om arrangemang för nästa år som jag kommer vara inblandad i genom ungdomskommitéen och han spelade två skivor jag blev väldigt förtjust med Emil Jensen. Jag hoppas vi kan fixa en konsert med honom i Olofström. Till eftermiddagsfikat hade jag bakat min specialitet, kladdiga chockladmuffins, eftersom det var sista dagen på jobbet. Kultur och fritidskontoret var en väldigt bra praktikplats och jag blev väl omhändertagen. Jag hade gärna stannat en vecka till!

APU, dag 9 och kransbindning

Nu är min och Aleksandras utställning av kommunens tavlor klar. Vi fick den sista faktan om de senaste två konstverken så vi kunde skriva klart det lilla häftet. Vid tio gick vi upp till skolan för att var  med när en representant från kommunen berättade om "översiktsplanen" för en nia. Som väntat såg de flesta väldigt utråkade ut eller på gränsen till att somna. Några få lyssnade intresserat, men frågan är om det var uppriktigt eller av artighet.

Efter jobbet åkte jag till K-hult för att binda kransen till luciatåget på söndag och ha sångträning med Maj.


Maria-Pia Boëthius och APU, dag 8

Innan föreläsningen igår skulle jag in på Pizzaboden och ta en kebab. I entren träffade jag Nina, så jag fastnade där. Efter en stund kom Jocke också. Det var lite svårt att slita sig när man inte setts på ett tag, men jag kände hur tiden rann iväg. Efter nästan en timme gick jag motvilligt mot pizzerian(det är inte kul att äta själv). Inne på Pizzaboden satt Erica från Teaterföreningsmötet med Maria-Pia Boëthius och jag slog mig ner vid deras bord. Det var väldigt trevligt och vi hade mycket att prata om. Föreläsningen, "Kvinnorna-medierna-makten", var mycket inspirerande och väckte tankar om mediernas makt och fördomar om feminism. Jag och Maria-Pia fick bra kontakt och vi kom överens om att nästa gång jag är i stockholm ska jag ringa henne.

Idag fortsatte jag och Aleksandra med utställningen. Vi bytte ut en tavla och skrev ett infoblad om tavlorna som inte blev riktigt färdigt, vi har inte namnen på de nya konstverken. Dagen avslutades med ett TV-spelsmöte. Jag visste inte riktigt vad jag kunde tillföra mötet då gångerna jag spelat TV-spel kan räknas på båda händernas fingrar. Då jag räknar iofs inte singstar. Det gick bättre än förväntat faktiskt, jag och Katarina(syrrans polare och Aleksandras lillasyster) pratade nog mest. Dessutom fick jag försvara min älskade "White Dwarfs" fortsatta närvaro på biblioteket(hoppas jag lyckades).

APU, dag 7

Gårdagen avslutades med Teaterföreningens möte i Nebbeboda skola. Jag blev något nervös då det visade sig att ärtsoppa skulle serveras till middag. Jag hade aldrig ätit ärtsoppa innan, men det visade sig vara ganska gott. När jag ändå var igång och samlade vuxenpoäng tog jag en kopp kaffe till lussekatten också (jag dricker vanligtvis inte kaffe heller). 

Dagen idag började med att hälsa "Simsoak" välkomna, sedan fick jag skynda till barnteater på Ekerydskolan för 3-5-åringar. Min uppgift var att samla in biljetterna. Själva teatern, "Hasse och Rune på semester", var gullig och det verkade som barnen tyckte om den. Efter det tog jag och Aleksandra med Simsoak på lunch på Högavång. Mitt i skulle Aleksandra iväg till "Hasse och Rune på semester" och jag blev kvar med den ena sångaren, Simon. Han var väldigt trevlig. Fick höra senare av syrran att folk var nyfikna på "den rakade killen din syster åt lunch med". Jag såg föreställningen två gånger och blev mycket impad av den andre sångaren(och dansaren) som kallade sig Kaos och de två tjejerna som breakdansade. Därefter var det intervju på BLT om ungdomskommitén(där jag just kommit med i styrelsen) och deras nya hemsida, http://www.ungkom.se/, där det står om events i olofström.

Nu väntar jag på en föreläsning, mer om den imorgon...

 

APU, dag 6

Resten av min APU-tid ska jag vara på biblioteket och kulturkontoret. Dagens uppgift var att plocka ut tavlor till en ny utställning i biblioteket och sätta upp dem. Vi fick hjälp av vaktmästaren (som också var praktikant) att sätta upp tavlorna. Om han tyckte vi var besvärliga sa han inget, men det var lite krångligt att få allt rakt i gruppen med nio tavlor i kvadrat och den med fem i ett kryss. Just nu sitter jag på Susekullen och väntar på Teaterföreningsmötet.

Hastati, forward!

Idag har kreativiteten flödat, jag målat nästan hela dagen. Det blev ett ansikte i Manson-stil. Nu ska jag spela lite "Rome total war". Imorgon är det APU igen.

TV och glass

Det blir mycket tv när man är sjuk, så har en och annan Piggelin slunkit ner. Jag såg "Den kungliga jakten på solen", som var bra för att vara så gammal. Senare såg jag "Ciderhusreglerna" och tänkte hinna med någon mer ikväll.


RSS 2.0